dinsdag, november 29, 2005

MOOIE PLATENHOES #27


Labels:

HET IS MAAR GOED DAT...

...welke krant (lees gratis vodje) ik ook opensloeg. Welke radiozender ik ook opzocht. Welk teeveenet ik ook aanzette. ...er bericht werd over het aanstaande kindje van Raffie en Silvie. Net zoals ik met ingehouden adem naar hun teevee huwelijk heb zitten kijken omringd door vrienden, bier en chips had mijn leven verder geen zin meer gehad zonder dit verheugende nieuws.

MEDEFORENSEN IK WORD ER GEK VAN

Wat is dat nou voor een stom gezeik van al die kut mede forensen om me heen gisteren. Kijk ik vind het ook best vervelend dat er gister de een of andere knuppel al dan niet voor de trein sprong of er per ongelukkigerwijs onder belande. Vooral dat dat dan juist op het tijdstip moet gebeuren dat ik naar huis probeer te komen. Maar waarom, kuttenkoppen van een stelletje chagrijnige medeforensen gaan jullie dan meteen binnen 10 minuten de NS weer eens voor rotte vis uit lopen maken. Denken jullie soms dat er een medewerker van de NS langs het spoor stond die enkel en alleen om jullie te pesten iemand onder de trein heeft geworpen? Alsof de NS hier wat aan kan doen. Nog onzinniger is dat jullie na 10 minuten al beginnen te blaten waar de bussen blijven. Hebben jullie een down syndroom ofzo? Denken jullie soms werkelijk dat als er ergens iemand onder de trein komt dat er om het hoekje 40 touringcars klaar staan om jullie direkt naar huis te brengen? En oh ja dikke vette zeug in de bus vanochtend. Je lult dat je pas om 23:00 uur thuis was. Ik kwam om een uur of half negen op Hoorn aan en toen begonnen de treinen weer redelijk normaal te rijden. Ik ga mijn rijbewijs halen en met de auto naar mijn werk. Ik wordt gek van jullie.

zaterdag, november 26, 2005

R.I.P.G.B.


Toen hij Man United inruilde voor obscure clubs kon ik net lopen. Ken hem dus alleen van beelden. En van de vele verhalen. Het is stil aan de andere kant van de Noordzee.

BETTY BETTY BETTY BETTY BETTY BETTY


Ik geef het meteen toe. Ja. Alien Ressurection is de minste van de 4 Alien films. MAAR. Hoe heet het pietepeuterige ruimtescheepje dat ze proberen te bereiken in de film en waar ze (natuurlijk) aan het eind mee weten te ontsnappen aan de hel waar ze op zitten? Juist. BETTY. Ik bedoel maar.

vrijdag, november 25, 2005

MOET JIJ NIET IN MANIFESTO ZITTEN FROMMEL?

Dat was wel de bedoeling ja. Dat ik daar was. Op het AFA benefiet. Naar een paar goeie bandjes kijken. Het gaat niet door. Een stelletje knuppels van de Nationale Alliantie hadden namelijk een tegendemonstratie aangekondigd. Een geweldloze nog wel. Met wat onzin argumenten als dat wij Pim vermoord hebben en dat we fascisten uit de linkse kerk zijn en dat we mevrouw Verdonk een kutwijf vinden en dat dat niet aardig is en dat we ons mooie Nederland kapot willen maken ofzo. Hadden ze in een mooi opgesteld briefje aan de burrie gestuurd. Gelukkig wonen wij in een angstige, laffe poep in de broek gemeente. Het is namelijk op last van de politie afgelast vanavond. De heren van de gendarmerie zeggen de veiligheid namelijk niet te kunnen garanderen. Hoeveel NA'ers verwachten ze dan dat er op zo'n avondje in Hoorn afkomen? 1500? En alsof wij zouden gaan slaan. Wat een onzin. Het blijkt dat ook in Hoorn de regering Balkiebeh het voor elkaar heeft gekregen om de anhgst te laten regeren.

Ga ik zo maar naar de kroeg denk ik...

Belangstelling in hoe trost ze bij de NA zijn? Of ff lachen?
***klik***
***klik***

donderdag, november 24, 2005

VERLEEN DAN OOK VOORRANG DROPLUL DIE BOOM KOMT TOCH VAN RECHTS


DE TELEGRAAF DE KRANT VAN WAKKER NEDERLAND MAAR DAT GELDT SCHIJNBAAR NIET VOOR HUN EIGEN VRACHTWAGENCHAUFFEURS


Pas echt goed nieuws voor de Engelse kroegtijger zou niet zijn dat de pubs sinds gisteren na 23:00 open mogen blijven, maar dat ze stopten met het tappen van die lauwe, slappe, dode, met een snelheid van 1ml per uur uit de tap zeikende, geen zuurkool (eh koolzuur) bevattende, je drinkt er 8 en je bent nog niet dronken door het sumiere alcohol percentage van 3,5% uilenzeik dat ze bier noemen en over zouden stappen op lekkere koude bubbelende schuimkraag pils. Al schijnen die britten dan weer zelf te beweren dat wij niet weten wat echt bier is.

woensdag, november 23, 2005

De cursus zit er op. Ik vrees dat ik geslaagd ben.

dinsdag, november 22, 2005

UITGAANSTIP VOOR VRIJDAG


Beetje een verkeerde flyer. De opbrengst gaat namelijk naar de AFA (de anti-fascistische actie) en is dus niet voor poliziek. Al zullen er vast mensen zijn die de AFA poliziek vinden. 5 bandjes voor een schammele 5 euro. Waar zie je het nog tegenwoordig.

maandag, november 21, 2005

DANGEROUS COFFEE


Ik zit 3 dagen in de schoolbanken. Ik word bijgespijkerd over alle regeltjes rond het vervoeren van gevaarlijke goederen. 3 dagen terug in de klas. Ik viel bijna in slaap vanochtend, maar dat moet u maar niet verder vertellen. Ik begin er na 1 dag alweer redelijk in te komen en ga er voor om mijn score van 92 van de 100 van 2 jaar terug te verbeteren. Achter in de klas staat een Bravilor koffiezetapparaat met non stop 2 potten koffie daarop. En nog bijna in slaapvallen hoor ik u denken. Met de hele dag koffie binnen handbereik? Het zit zo. De fijne lieve man van een cursusgever kan geen koffie zetten. Warm bruin water dat is het meer. Volgens mij zit aan een senseo nog meer smaak en dat weet ik niet want dat komt er bij mij niet in. Ergens in de middag was het opgewarmd bruine water op en dacht een mede gevarengoedstudent laat ik eens aardig zijn en nieuwe zetten. Hoeveel scheppen er in de filter moest was de vraag. 1,5 was het antwoord. Oh doe er dan maar 2 met een hele grote kop erop zei ik door het lokaal. Mijn buurman was het er niet mee eens. De koffie was al wat aan de sterke kant volgens hem. Tsssss. Het is toch godsgeklaagd. Een beetje iemand met gevaren goederen laten werken die slappe koffie drinkt. Hij bekende later een senseo thuis te hebben en ik vond niets meer raar. Senseo en gevarengoederen. Dat is een levensgevaarlijke combinatie als je het mij vraagt.

VAN KOOTEN ERLEBNIS

Ik zat gister in de bus naar huis en tot mijn stomme verbazing stapte Mehmed Pamuk in.

zondag, november 20, 2005

Vrijdag ontmoette ik iemand die ik al een tijdje heel graag wilde ontmoeten. Ik werd redelijk genegeerd. Ik had geen staart, maar bleek kalend en grijs (???) en ik stal haar line. Het gaat allemaal goed komen. Ik heb er alle vertrouwen in. Vandaag is ze jarig. Gefeliciteerd meissie.

vrijdag, november 18, 2005

Vandaag is een spannende dag. Ik heb er zin in.

donderdag, november 17, 2005

kleine visuele aanpassing

Ik blijf me elke keer weer verbazen over hoe ze dat toch voor elkaar krijgen. Die vrouwen die soches vroeg in een hobbelende bus een kaarsrechte lijn oogpotlood weten aan te brengen zonder hun oogbal aan het potlood te spiezen.

woensdag, november 16, 2005

SORRY BOY BUT YOUR SHIRT IS RATHER OFFENSIVE


Het was ergens in 1986. Het was even na de hoogtij dagen van Frankie Goes To Hollywood. Die 1 plaatsvlieg uit de eerste helft van de jaren 80. Ze maakten wel een 2e (en misschien nog wel meer), maar alles na die eerste (Welcome To The Pleasure Dome) had niet meer gehoeven. FGTH verschoot al zijn kruit in 1 plaat, waarover ook nog eens het gerucht gaat dat hij door anderen (ik heb eens Ian Dury's Blockheads horen vallen) is ingespeeld. Het was dus 1986 en ik was met mijn vader op vakantie op de motor. Ik ga het namelijk echt niet over de muziek van FGTH hebben. Om over de solo carriere van zanger Holly Johnson maar helemaal te zwijgen. Ik was op vakantie met mijn vader in Wales beland en de motor waarmee we op pad waren had wat kuren. We begaven ons naar een motorgarage die tevens showroom was. Ik keek als 14 jarig jochie mijn ogen uit. Opeens kwam er een man met een stropdas om naar mij toe. Of ik de winkel wilde verlaten, because my shirt was rather offensive. Het was de tijd van FGTH. Het was de tijd van de Frankie say (RELAX don't do it, WAR hide yourself, etc.) t-shirts. Hoewel toen groot liefhebber van hun muziek stond er op mijn shirt I don't give a FUCK what frankie says.

BESTE GEERT

Als je je dan toch zo nodig moet profileren als de politieke redding van Nederland. Hou je dan in godsnaam ook met politiek bezig. Ga dan niet de prins Bernhard uithangen met je 10.000 euro's.

Met vriendelijke groet,

Frommel

nu.nl

dinsdag, november 15, 2005

12,50 zie ik op het prijskaartje hieronder staan. Hollandsche florijnen wel te verstaan. Die goeie ouwe tijd......kop dicht ouwe lul.

MOOIE PLATENHOES #26 OF HOE EEN NIET MEER FRISSE KIBBELING MIJ DE COMEBACK TOUR VAN ALICE DONUT DEED MISSEN

Moest ik meteen aan denken na het typen van de titel Dry-Humping The Cash Cow bij vorig stukkie. Aan die elpee van Alice Donut. Niet aan deze elpee hoor. Deze heet Revenge Fantasies Of The Impotent. Wat zegt u? Dat vind u rare titels voor platen? Wat dacht u van: Buckets Full Of Sickness And Horror In An Otherwise Meaningless Life. Of wat dacht u van: The Untidy Suicides Of Your Degenerate Children. Stelletje mafkezen. U heeft helemaal gelijk. Zag ze ooit in plaatselijke concertboerderij (juist the good old Troll) optreden. De zanger slechts gekleed in een beschilderde regenjas. Op 3/4 van de set hield hij het niet meer en stortte ter podium. Uitgeput op de laatste avond van een maandje zuipen en touren. Nog meer rare dingen? Ja hoor de gewoonte van de zanger om de plaats van de drummer in te nemen die dan op zijn beurt zijn shuiftrompet tevoorschijn tovert om om een klassieker door het slijk te halen. Luister bijvoorbeeld maar eens naar:

Alice Donut - War Pigs
Alice Donut - Helter Skelter

Die Dry-Humping The Cash Cow plaat is overigens een dubbele live elpee. Opgenomen in CBGB's, maar vol gemixed met applaus van jaren 70 Live at Budokan gejuich. Hielden er eind jaren 90 zomaar en opeens mee op. Om vorig jaar opeens een nieuwe plaat uit te brengen en op tour te gaan. Een tour waarvoor ik een kaartje had, maar de dag van het concert geveld werd door een niet meer frisse kibbeling. Van bovenstaande elpee komt de eerste van de 2 volgende mp3's het briljante Come Up With Your Hands Out. Een waar gebeurd verhaal over een mevrouw die het niet helemaal meer ziet zitten, haar familie uitmoordt en dan naakt een bank overvalt. Luister vooral naar de tekst. Doen we als toetje nog Nadine van de gelijknamige ceedeesingle (het grootste onzin platenformaat allertijden).

Alice Donut - Come Up With Your Hands Out
Alice Donut - Nadine

Labels:

DRY-HUMPING THE CASH COW

Doe Maar - De musical.

Laat ik mijn mond maar houden.

maandag, november 14, 2005

Nu ben ik zowiezo niet echt gecharmeerd van de Dire Straits hoor. Niet mijn kopje thee. Toch vroeg ik mij vanmiddag weer eens af. Hoe kan een band die nummers maakte als Private Investigations, Money For Nothing of Sultans Of Swing ook met nummers als Walk Of Life, maar toch vooral Twisting By The Pool op de proppen komen? Die laatste scoort helemaal niet slecht, zeg maar gerust heel hoog in mijn allerslechtste nummers aller tijden lijst.

donderdag, november 10, 2005

KYLIE MINOGUE

Of wilt u beweren dat ik de enige ben die aan dat kittige meisje uit Bruce country moet denken als hij Hung Up de nieuwe single van Madonna hoort.

woensdag, november 09, 2005

INTERNET EN TELEFONIE MAKEN DE WERELD ALS 1 KLEIN DORP

Maar soms gebeuren er dingen en dan blijkt zelfs Nederland wel heel erg groot, afstanden als een planetaire reis zo lang en mensen heel ver weg. Dan lijkt een afstand van niks wel bijna niet te overbruggen. Zeker als je geen auto hebt. Gelukkig rijdt de trein of heb je een puch en zijn er ook andere manieren om er voor mensen te zijn.

Ergo ik ben wat stil er gebeuren een hoop dingen die mijn aandacht opslokken, maar u en deze site is niet vergeten. Nieuwe sheit komt vanzelf alweer hier.

dinsdag, november 08, 2005

DIT KOMT ALS EEN DONDERSLAG BIJ HELDERE HEMEL

RIJSWIJK - Winston Bogarde is definitief gestopt als profvoetballer. De 35-jarige Rotterdammer heeft dat op zijn eigen website bekendgemaakt. "Het zal niet als een verrassing komen", begint de oud-international zijn mededeling.

Winston Bogarde? Wie de neuk is Winston Bogarde? Een voetballer? Oh wacht er begint me iets te dagen. Dat was die blingbling kettingen Kees die ooit bij de hoofdstedelijke voetbalde. Dat was die man die jaren lang elke dag in zijn hummer naar Schiphol reed, het vliegtuig naar Londen pakte, met de jeugd of het 2e van Chelsea mee trainde, dan weer naar huis vloog en daar een slordige 80.000 pond in de maand voor ving.

Was die nog niet gestopt dan? Hij schijnt nu de concurrentie met Mojo aan te willen gaan. Winston daar gaan we nog van horen.

zaterdag, november 05, 2005

Zojuist in de platenzaak viel het mijn oren op dat de zanger van de Kaiser Chiefs het niet slecht zou doen in een Joey Ramone sound alike wedstrijd.

vrijdag, november 04, 2005

IK GA ER BIJNA ZELF IN GELOVEN


Dat Heerenveen niet meer zonder mij kan. Gisteravond zat ik op de tribune bij Heerenveen-CSKA Moskou en weer verloor Heerenveen niet. Nooit gedaan ook als ik op de tribune zat. Geef ik meteen toe dat ik pas een wedstrijd of 20 zag, maar toch. Als ik maar op de tribune zit dan komt het allemaal goed. May the Frommel force be with them of zoiets. Ik ga er bijna zelf in geloven. Mocht dat zo zijn dan moet ik me toch een beetje zorgen gaan maken. Dan is de Frommel force misschien wel een beetje aan het afnemen. De laatste 2 wedstrijden die ik zag eindigden namelijk in 0-0.

Vraag ik me alleen na gister nog af dat als je toch titel verdediger bent en je eerste wedstrijd in de poule (thuis) hebt verloren. Waarom begin je dan in de 6e minuut al met tijdrekken zoals CSKA gister deed?

donderdag, november 03, 2005

HOVVDKM vs GWEBDV

Kane heeft de geplande concerten in november in Duitsland en Zwitserland geannuleerd en doorgeschoven naar begin 2006.
Duitse en Zwitserse muziekliefhebbers vertegenwoordigd door de HOVVDKM (Hou Ons Verstoken Van Die Kut Muziek) commissie hebben laten weten dat als het aan hun ligt Dinand en consorten helemaal weg mogen blijven.
Nederlandse muziekliefhebbers vertegenwoordigd door de GWEBDV (Ga Weg En Blijf Daar Voorgoed) commissie hebben laten weten dat als het aan hun ligt Dinand en consorten wel in novemberkunnen vertrekken en nooit meer terug hoeven te komen.
Volgende week vrijdag zal de rechter beslissen waar de toekomst van Kane ligt.

We hebben helemaal geen justitie meer nodig. crimineel Nederland ruimt zichzelf wel op...of is het een publiciteitsstunt voor het nieuwe misdaadprogamma Bureau Misdaad van John van den Heuvel?
Een nieuw misdaadprogamma. Houdt dat in dat er tijdens de verkiezingen van (volgens de planning op dit moment) 2011 een nieuwe partij onder de naam JVDH meedoet?

woensdag, november 02, 2005

BIJNA IN MIJN BROEK GEPLAST

Ik moest vanochtend in de trein heel erg nodig plassen. Ik ben maar niet naar de weecee gegaan. Ik had namelijk een rugzak bij me en had me vanochtend niet geschoren. Ik had mijn mede passagiers alleen maar op rare ideeen gebracht was ik wel gaan plassen.

dinsdag, november 01, 2005

Hans Kraaij Jr. De personificatie van wat fout is in de wereld...

HOE GROTER DE NIEUWE TEEVEE...

...hoe kleiner de afstandsbediening en hoe dunner de gebruiksaanwijzing. Vroeger had je teevee nog een afstandsbediening met 350 knopjes, de grote van een melkpak en een gewicht van een kilootjes of 3. Om over de gebruiksaanwijzing maar te zwijgen. Nee dat doe ik niet. Een hele editie van de Winkler Prins kreeg je erbij. En geen touw aan vast te knopen aan wat er in stond. Was het niet in fout uit het japans vertaalde krompraat dan was het evengoed geen leidraad naar je nieuwe teevee instellen binnen de 3 dagen. Kijk nu toch wat een ukkepukkerig afstandbedieninkje. Het is maar goed dat ik geen kolenschoppenworstenvingertjes heb. En die gebruiksaanwijzing. Nog geen 20 pagina's en nog in begrijpelijke gewone mensen die van deze planeet komen taal opgesteld ook!!! Op nog wat fijntunen na was dat nieuwe beeldbuisapparaat in 15 minuten ingesteld.
En dat grote dat zit dan in het gekozen hebben voor een breedbeeldbuisje. Jezus wat een bak. En wat een doos hadden ze eromheen gedaan. Ik neem hem morgen mee naar Amsterdam Centraal. Daar kunnen minstens 3 zwervers warmpjes en knus de winter in door komen.